Information från möte med MBF

EMBK och flera andra båtklubbar var inbjudna att delta på Mälarens Båtförbunds styrelsemöte den 15 maj. Från EMBK representerades vi av Rainer Hietalahti och Robert Malmkjell. Det var bara EMBK från de inbjudna klubbarna som deltog och vårt deltagande var uppskattat.

Rainer och Robert inledde mötet med att informera om den senaste tidens händelser i föreningen. Nya styrelsen, köpet av Sävholmen, bastubranden och återuppbyggnaden, bryggprojektet förra sommaren, takrenoveringen den här sommaren samt vilka restriktioner vi har för att t.ex. få tillstånd att sätta upp tält, lekplats, grillplats etc på Sävis.

Noteringar från mötet.

 • Taxinge BK har begärt utträde som kommer att träda i kraft från 2025.
 • Hjulsta BK har ansökt om medlemskap som beviljades.
 • SBU har gjort en organisationsutredning som det finns en del åsikter om.
 • Det visades en handlingsplan, MBF vision 2024-2025 som var intressant.
  Bl.a. så strävar MBF efter att nå ut till sina medlemmar på ett bättre sätt.
  Många medlemmar använder bara en liten del av det stöd som finns för att utveckla sin verksamhet. Det finns mer hjälp att få, t.ex. rådgivning till lokala myndigheter och organisationer, samarbete mellan förbundets båtklubbar i gemensamma frågor m.m.
  Styrelsen kommer att titta närmare på det för att se om det finns något stöd som vi i EMBK kan använda oss av.

Det var två punkter som kom upp som berör EMBK

 • Miljökommittén har en vakant plats och det vore bra om vi kunde få in en representant där. Hör av dig till styrelsen om du är intresserad!
 • MBF frågade om de kunde besöka oss och göra ett reportage om hur vi arbetar med båtsäkerhet, vilket vi tackade ja till.
  Fokus kommer att ligga på hur man undviker person- och egendomsskador vid sjösättning, upptagning och vinterförvaring.
  Dom har nyligen gjort ett liknande besök hos Västerås Förenade Båtklubbar som finns att läsa på Info Nytt 2024-02, se reportaget genom att följa länken: https://malarensbf.se/wp-content/uploads/2024/04/INFO-NYTT-2024-02_V2.pdf Reportaget kan bli en bra exponering för oss!

Hör av dig till styrelsen om du har några funderingar om besöket.